PSV-flop Bella-Kotchap onderweg naar Hoffenheim

'PSV-flop verlaat Premier League en gaat voor ruim 15 miljoen naar Hoffenheim'

9 augustus om 14:40
Laatste update: 9 augustus om 16:32

TSG Hoffenheim gaat zich zeer waarschijnlijk versterken met Armel Bella-Kotchap, meldt de Duitse tak van Sky Sport. De oud-PSV'er zal Southampton en dus de Premier League daarmee verlaten. Hoffenheim is dichtbij een persoonlijk akkoord met de verdediger.

Bella-Kotchap werd in 2022 door Southampton voor elf miljoen euro overgenomen van VfL Bochum. De 22-jarige Duitser speelde in zijn eerste seizoen in Engeland 25 wedstrijden voor de club. De centrale verdediger maakte weinig indruk in de Premier League en degradeerde met zijn club.

Het jaar daarop werd hij verhuurd aan PSV, maar dat werd geen succes. Mede door blessures kwam hij slechts zes wedstrijden in actie voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Ook speelde hij drie wedstrijden voor Jong PSV.

Nu lijkt Hoffenheim tussen de vijftien en zeventien miljoen euro over te gaan maken aan Southampton voor de diensten van Bella-Kotchap. Hoewel er nog geen akkoord is bereikt, wordt er verwacht dat hij snel de overstap naar de Bundesliga zal maken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!