Remko Pasveer looft Youri Baas

Pasveer licht 'slimme' Ajax-revelatie uit: 'Ik kan hem heel goed sturen'

9 augustus om 13:32
Laatste update: 9 augustus om 16:26

Remko Pasveer is erg te spreken over de ontwikkeling die Ajax doormaakt, en in het bijzonder over Youri Baas. De 21-jarige linkspoot speelde tegen Panathinaikos opnieuw verdienstelijk als linker centrale verdediger en beschikt volgens zijn veertigjarige teamgenoot over een groot scala aan kwaliteiten. 

Baas, vorig seizoen bij NEC nog geregeld linksbuiten, vormde donderdagavond in Athene wederom met Josip Sutalo het hart van de Ajax-verdediging. "Die jongen heeft gewoon kwaliteit", stelt Pasveer in gesprek met Voetbal International. "Zijn aanname is vaak goed, zijn inspeelpass is vaak goed, het is een slimme jongen."

Een van de redenen waarom Ajax-trainer Francesco Farioli vooralsnog de voorkeur geeft aan Pasveer boven Diant Ramaj, is omdat de ervaren Oranje-international leiderschapskwaliteiten heeft. "Ik kan hem en Hato heel goed sturen, ze luisteren heel goed", vervolgt Pasveer. "Dat maakt het voor mij makkelijk. Ik hoef maar iets te roepen en ze reageren meteen. Sutalo en Rensch ook trouwens, hoor. Die communicatie is heel erg belangrijk, dat werkt goed."

De onderlinge communicatie is volgens de doelman de sleutel tot defensief herstel. Dat was wel nodig in Amsterdam, want Ajax incasseerde vorig Eredivisie-seizoen liefst 61 goals. Het lijkt nu al stukken beter te staan. "Dat komt ook door de energie die de staf nu brengt, en de ideeën. Je ziet ze langs de kant bezig zijn", vertelt Pasveer.

"Bij balverlies hoor je ze roepen: come on come on! Op de trainingen ook, trouwens. Er zitten nu geen rouwmomenten meer bij. Vorig jaar was het vaak: Pfff, de bal verloren, we moeten weer terug. Nu is het gelijk: bam bam bam!'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!