Ajax wil Medic permanent verkopen

'Ajax wil centrumverdediger permanent slijten: Bochum werkt voorlopig niet mee'

9 augustus om 12:35
Laatste update: 9 augustus om 16:23

Ajax heeft haar zinnen gezet op een verkoop van Jakov Medić. Vrijdagochtend kwam naar buiten dat VfL Bochum nadrukkelijk geïnteresseerd is in de Kroaat. De Amsterdammers willen hem graag permanent van de hand doen, terwijl VfL Bochum juist inzet op een huurdeal, meldt Voetbal International.

Ajax zou Medić graag verkopen of verhuren met een verplichte optie tot koop. Bochum wil daar momenteel niet aan meewerken en is alleen bereid om de Kroaat te huren. Omdat de clubs het hier niet over eens zijn, ligt er nog geen concrete aanbieding op tafel voor de 25-jarige Medić.

Zelf zou Medić de stap naar de Bundesliga maar al te graag willen maken. Bij Ajax komt hij niet voor in de plannen van trainer Francesco Farioli. De stopper wordt geprezen om zijn mentaliteit en inzet, maar wordt sportief niet als meerwaarde gezien. Ajax betaalde vorige zomer drie miljoen euro voor hem.

Als de transfer van Medić wordt afgerond, kan de komst van Daniele Rugani worden afgerond. De Italiaan zit momenteel in de wachtkamer omdat Ajax eerst een centrale verdediger van de hand moet doen. Ajax en Juventus zijn al rond over een huurdeal van Rugani.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!