Medic in Italiaanse media gelinkt aan HSV

Italiaanse geruchten: transfer van Rugani gaat door, Medic vindt nieuwe club

8 augustus om 20:13

Jakov Medic zou bezig zijn met een transfer naar Hamburger SV. Dat meldt Marco Conterio, journalist van het Italiaanse Rai en TuttoMercato. Daniele Rugani zal de vervanger van Medic worden.

Het is inmiddels algemeen bekend dat Ajax eerst spelers moet verkopen, alvorens ze investeringen in de selectie kunnen doen. Dat geldt ook voor de transfer van Rugani. Ajax zou al rond zijn met Juventus en de verdediger zelf, maar het is afwachten tot Josip Sutalo of Medic verkocht wordt. Eerstgenoemde zou in de belangstelling staan van Bologna, maar hij wil juist graag in Amsterdam blijven om zichzelf te bewijzen.

Wat betreft Medic lijkt er met de interesse van HSV dus wel een uitvlucht te zijn. Het is niet bekend in hoeverre Ajax in onderhandeling is met de Duitsers, net als het niet bekend is om wat voor transfersom het gaat. Medic heeft nog een contract tot de zomer van 2028. Vorig jaar werd hij voor drie miljoen euro overgenomen van het Duitse FC St. Pauli. Vorig seizoen kon hij geen basisplaats veroveren bij de Amsterdammers. De Kroaat speelde in tien officiële duels mee.