De Boer adviseert Ajax over Henderson

De Boer heeft transferadvies voor Ajax: 'Leider, kan nog van grote waarde zijn'

8 augustus om 20:06

Ajax moet Jordan Henderson niet van de hand doen. Dat stelt Ronald de Boer. Hij is lovend over de Engelse routinier, die hier en daar wordt gelinkt aan een zomerse exit.

"Met zijn ervaring kan hij nog zoveel betekenen voor dit elftal", zegt De Boer bij Ziggo Sport. "Sommige mensen zullen het daar niet mee eens zijn, maar hij is een leider. Ook buiten het veld. Als hij de bal heeft, zoekt hij diepte en hij heeft een goede inspeelpass. Nee, Henderson heeft echt een belangrijke rol in dit elftal. Zéker in een elftal dat nog steeds aan het wankelen is."

Henderson arriveerde begin dit jaar in Amsterdam, voor een topsalaris van vijf à zes miljoen euro. Het is geen geheim dat Ajax fors moet bezuigen en dus is de optelsom snel gemaakt. "Die keuze heb je nu eenmaal gemaakt", bestrijdt De Boer een mogelijke exit van Hendo. "Je kunt zijn salaris niet opeens gaan reduceren. Ik denk dat Henderson echt nog van waarde kan zijn. Tenzij hij een ongelooflijke aanbieding krijgt en hij daarop ingaat, maar dat verwacht ik niet."

In de eerste ontmoeting met Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League (aftrap 20.00 uur) heeft Henderson weer een basisplaats gekregen van trainer Francesco Farioli. Ook draagt hij de aanvoerdersband.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!