Ajax houdt situatie Turati van Sassuolo in de gaten

'Ajax met Fiorentina in strijd verwikkeld om oude bekende van Farioli'

8 augustus om 16:18
Laatste update: 8 augustus om 19:45

Ajax houdt de situatie van Stefano Turati nauwlettend in de gaten. De 22-jarige doelman staat op de nominatie om te vertrekken bij Sassuolo. Turati is een oude bekende van Francesco Farioli. Ajax heeft echter wel concurrentie van Fiorentina, dat in de Italiaan een goedkoop alternatief voor David de Gea ziet.

Sassuolo worstelt volgens het Italiaanse Tuttomercato, als gevolg van degradatie naar de Serie B, met een 'interne revolutie'. De club zou genoodzaakt zijn spelers van de hand te doen. Onder andere de toekomst van doelmannen Turati en routinier Andrea Consigli is na de komst van de van Internazionale overgekomen Ionut Radu onzeker geworden.

Zowel Ajax als Fiorentina zouden de situatie rondom de talentvolle Turati nauwlettend in de gaten houden. Sassuolo heeft naar verluidt nog geen concrete aanbiedingen ontvangen, maar zou wel openstaan voor een verhuur van de 22-jarige Italiaan. Echter, wel alleen als de betreffende club ook akkoord gaat met een verplichte optie tot koop. Deze zou tussen de twaalf en vijftien miljoen euro moeten bedragen.

Turati is een oude bekende van Farioli, die van 2017 tot 2020 werkte als keeperstrainer van Roberto De Zerbi, eerst bij Benevento en vervolgens bij Sassuolo. Turati speelde zijn wedstrijden het afgelopen seizoen, ook op huurbasis, voor Frosinone. Hij kon de club echter niet behoeden voor degradatie uit de Serie A.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!