Heerenveen en Feyenoord azen op Zweeds talent

'Feyenoord en Heerenveen azen op Zweeds talent: eerste bod reeds uitgebracht'

8 augustus om 14:55
Laatste update: 8 augustus om 19:42

SC Heerenveen heeft het Zweedse talent Marcus Linday (21) op de korrel, meldt de Leeuwarder Courant. De middenvelder speelt momenteel voor Västerås SK in Zweden. Ook Feyenoord, Club Brugge en Lech Poznan zouden nadrukkelijk geïnteresseerd zijn in Linday.

Volgens de Zweedse krant Expressen heeft zowel Heerenveen als het Poolse Lech Poznan al een bod van ruim één miljoen euro uitgebracht. De talentvolle middenvelder heeft dit seizoen zestien wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau van Zweden.

Linday kwam begin dit jaar transfervrij over van Assyriska FF en tekende een contract tot eind 2025 bij Västerås SK. Zijn marktwaarde wordt geschat op een half miljoen euro. Linday maakte direct indruk bij zijn nieuwe club en speelde zich zo in de kijker van onder meer Heerenveen en Feyenoord.

Heerenveen hoopt de middenvelder te kunnen overtuigen om voor een stap naar Friesland te kiezen. De club kan Linday meer kans op speeltijd garanderen en heeft goede banden met de speler en zijn omgeving, klinkt het.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!