Neres op weg naar Napoli

'PSV ziet 'transfertarget' akkoord bereiken met Napoli: Benfica wil 25 miljoen'

8 augustus om 12:51
Laatste update: 8 augustus om 14:10

David Neres heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Napoli en is al akkoord met de Italiaanse club. Dat meldt de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport. Neres werd ook voorzichtig in verband gebracht met een overstap naar PSV, maar het Eindhovens Dagblad meldde dat de Braziliaan op dit moment geen concrete optie is voor PSV.

De deal is nog niet helemaal rond, maar er is flinke vooruitgang geboekt omtrent de transfer van Neres naar de Serie A. Napoli-coach Antonio Conte wil de Braziliaanse vleugelspeler maar al te graag toevoegen aan zijn selectie en dat lijkt hem te gaan lukken. De transfersom die Benfica verlangt kan nog wel een obstakel zijn; de Portugezen willen 25 miljoen euro ontvangen.

Conte wil met een aantal aankopen een nieuwe basis leggen voor Napoli. De Italiaanse club is ver weggezakt na het kampioenschap in 2023. Naast Neres moeten ook Romelu Lukaku en Billy Gilmour de overstap maken naar Napels. Conte wil het beste uit de voormalig Ajacied halen en heeft hem overtuigd van een overstap naar de Serie A.

Napoli zal proberen nog wat van de transfersom af te snoepen. Er ligt een contract voor vijf jaar klaar in Napels, waar Neres zo'n drie miljoen euro per jaar gaat verdienen. Afgelopen seizoen was Neres vooral invaller bij Benfica. In de Portugese competitie kwam hij tot 24 optredens. Hierin wist hij vijf keer te scoren en gaf hij acht assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!