'PSV zet hoog in en denkt aan Gosens'

'PSV wil linksback en denkt aan twintigvoudig international van Duitsland'

8 augustus om 11:33
Laatste update: 8 augustus om 12:06

PSV heeft Robin Gosens op de korrel. Volgens het Eindhovens Dagblad en Kicker is de naam van de dertigjarige vleugelverdediger van Union Berlin besproken in het Philips Stadion.

Gosens is beschikbaar voor een transfer en kan rekenen op belangstelling van Benfica, Besiktas, Bologna en Torino, maar drie weken voor het verstrijken van de transferdeadline leidde nog niets tot een akkoord. Nu zou ook PSV in de race zijn. De Eindhovenaren zoeken een nieuwe linksback door de blessures van Sergiño Dest en Mauro Júnior. In de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal werd Fredrik Oppegard gewogen en te licht bevonden.

Donderdag sijpelen vanuit Duitsland berichten door dat Gosens, die werd geboren in Emmerich aan de Nederlands-Duitse grens, op de radar van PSV is verschenen. Hoe concreet dat is, wordt niet gemeld door Kicker. Een paar dagen geleden is er contact geweest, aldus het Eindhovens Dagblad. Volgens Voetbal International is 'de kans groot dat ook deze speler is aangeboden'.

Union Berlin brak een jaar geleden het eigen transferrecord door dertien miljoen euro neer te tellen voor Gosens. Nu mag hij voor een vergelijkbaar bedrag vertrekken. Dat gaat PSV sowieso niet betalen, waardoor een huurperiode met optie tot koop het meest voor de hand ligt. Gosens speelde eerder voor Vitesse, FC Dordrecht. Heracles Almelo, Atalanta Bergamo en Internazionale. Ook is hij twintigvoudig international van Duitsland.

Bij PSV vielen de laatste dagen ook de namen van Patrick van Aanholt (clubloos), Owen Wijndal (Ajax), Kenny Tete (Fulham) en Milan van Ewijk (Coventry City).

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!