Oosting blikt vooruit op Salzburg en maakt nieuwe aanvoerder Twente bekend

Oosting maakt nieuwe aanvoerder Twente bekend: 'Hij verbindt en is tactisch sterk'

5 augustus om 19:38

Joseph Oosting kijkt enorm uit naar het duel met Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League, maar bevestigt wel dat de Oostenrijkers de gedoodverfde favoriet zijn. Ook maakt de oefenmeester zijn nieuwe aanvoerder bekend.

Dinsdagavond staat voor FC Twente een belangrijke wedstrijd op het programma. In Salzburg gaan de Tukkers uitvechten wie zich mag plaatsen voor de play-offs om Champions League-voetbal. "We hebben ons optimaal kunnen voorbereiden. We hebben kunnen doen wat we wilden doen. In de tactiek, het conditionele en het fysieke. We hebben er alles aan gedaan om met de jongens die we hebben zo goed mogelijk voor de dag te komen", vertelt Oosting op de persconferentie in aanloop naar het treffen.

Wie over twee wedstrijden gezien de favoriet is moge duidelijk zijn, volgens de oefenmeester. "Ik denk dat zij de favoriet zijn. Het moge duidelijk zijn dat Salzburg een gevestigde naam is in het voetbal. Dat zie je in de filosofie en ze hebben al jarenlang in de Champions League gespeeld. Maar dat wil niet zeggen dat wij er niet alles aan gaan doen om de volgende ronde te halen."

"We hebben plezier in hetgeen dat we doen en kijken uit naar een stapje hoger", gaat Oosting verder. "We hebben er keihard voor gewerkt. Als je ziet waar FC Twente vandaan komt, dan hebben we iets moois neergezet. Het is steeds weer een stapje omhoog. Met veel plezier, op de Twente-manier en met hard werken."

Met het vertrek van Robin Pröpper heeft een belangrijke kracht de selectie van Oosting verlaten. Niet alleen was de centrale verdediger een onomstreden basisspeler, ook was hij de aanvoerder van de Tukkers. Oosting maakt op het persmoment bekend wie de band komend seizoen van Pröpper gaat overnemen. "Ricky van Wolfswinkel. Hij is de informele leider, hij verbindt en is tactisch enorm sterk", vertelt de oefenmeester.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!