Vitesse tekent Dillon Hoogewerf

Vitesse zit niet stil: met voormalig United-talent is ook vierde aanwinst een feit

8 augustus om 09:14
Laatste update: 8 augustus om 09:17

Dillon Hoogewerf (21) is officieel speler van Vitesse. De aanvaller komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent voor twee jaar in Arnhem, met de optie voor nog een extra seizoen.

Hoogewerf is al de gehele voorbereiding onderdeel van de groep waarmee trainer John van den Brom zich voorbereidde op het Keuken Kampioen Divisie-seizoen.De Nederlandse jeugdinternational heeft zijn kwaliteiten kunnen laten zien, meldt Vitesse op de website, en is daardoor beloond met een tweejarig contract.

Ook de aanvaller zelf laat van zich horen op de clubsite en vertelt enorm veel zin te hebben in de nieuwe stap. "Ik wil graag belangrijk zijn voor Vitesse en mijn voeten laten spreken. Vanaf de flank wil ik voor veel dreiging, doelpunten en assists zorgen. We hebben een goede voorbereiding achter de rug en nu is het tijd om dat te laten zien voor onze supporters. De club leeft enorm", aldus Hoogewerf.

De buitenspeler komt van origine uit de jeugdopleiding van Ajax. Op jonge leeftijd vertrok hij echter al naar Manchester United. Na een aantal jaar in Engeland trok de buitenspeler naar Duitsland, om het tot het beloftenelftal van Gladbach te schoppen. Vitesse betaalt geen transfersom aan de Duitsers. Gladbach heeft echter wel een doorverkooppercentage bedongen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!