Pasveer hoopt Weghorst bij Ajax te kunnen verwelkomen

Pasveer heilig overtuigd van Ajax-doelwit: 'Hij is wat Ajax nodig heeft'

8 augustus om 08:50
Laatste update: 8 augustus om 09:33

Remko Pasveer hoopt vurig dat Ajax zo snel mogelijk de transfer van Wout Weghorst afrondt. De doelman is zeer gecharmeerd van de spits en hij weet zeker dat hij goed bij de Amsterdamse club zou passen.

"Wout is een heel goede gozer en past naar mijn mening op dit moment perfect bij Ajax. Hij is wat Ajax nodig heeft", vertelt Pasveer glashelder over Weghorst tegenover De Telegraaf. De doelman weet ook dat er wat speelt, omdat hij de spits wel eens spreekt. "We hebben weleens contact. Hij is een no-nonsense jongen en zijn werkethos is fantastisch. Als je tegen hem speelt, dan is dat vervelend, maar als hij met je speelt, dan is dat heerlijk."

Weghorst staat al enige tijd in de belangstelling van Ajax. De Amsterdammers zitten echter met het feit dat ze eerst spelers moeten verkopen, voordat er geïnvesteerd mag worden. De komst van Weghorst hangt daarom samen met de toekomst van Chuba Akpom. Als de Engelse spits niet vertrekt, lijkt een komst van de Oranje-international lastig te worden.

Voor Pasveer is het in ieder geval duidelijk: een speler met de mentaliteit van Weghorst kan Ajax vooruit helpen. "Je hebt jongens nodig die gek zijn van voetbal, er alles uit willen halen, irritant zijn voor een tegenstander en daar de boel kunnen ontregelen. Ik hoop dat hij komt, maar dat is echt aan de club en daar heb ik niet zo veel invloed op. Ik heb hem wel gezegd dat híj een goede keuze maakt als hij naar Ajax gaat."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!