Koopmeiners weigert nog te trainen en spelen bij Atalanta

'Gestreste' Koopmeiners wil transfer forceren en komt in opstand

8 augustus om 07:17
Laatste update: 8 augustus om 11:40

Teun Koopmeiners wil niet meer spelen of trainen voor Atalanta Bergamo. Dat heeft zijn trainer Gian Piero Gasperini laten weten tegenover Eco di Bergamo. Koopmeiners wil koste wat kost een transfer maken.

"Alles ging volgens plan tot vorige week", zo schetst Gasperini de huidige situatie rond Koopmeiners. "Totdat Koopmeiners ons informeerde dat hij naar Juventus wil. Hij wil niet meer met ons spelen of trainen." De Oranje-international speelt al sinds de zomer van 2021 voor Atalanta. Zijn contract loopt nog tot medio 2027, maar Koopmeiners lijkt zijn laatste wedstrijd voor de club dus al gespeeld te hebben.

Koopmeiners zou volgens Italiaanse media afgelopen winter de belofte hebben gekregen dat hij deze zomer mag vertrekken. Juventus wil hem al weken inlijven en is ook al een lange tijd persoonlijk akkoord met de Nederlander. Atalanta wil echter zestig miljoen euro hebben en dat vindt Juve te veel. Koopmeiners eist nu dat Atalanta meewerkt aan de transfer en dat wil hij bewerkstelligen door in opstand te komen.

"Teun voelt zich gestrest en met deze houding kan hij niet nuttig zijn voor het team of zijn teamgenoten", aldus Gasperini. "Als club voelen we ons gechanteerd door deze situatie."