'Slot wil Zubimendi, Liverpool zet grote stap'

'Boost voor Liverpool: EK-winnaar van 60 miljoen wil eerste aankoop Slot worden'

8 augustus om 07:00
Laatste update: 8 augustus om 07:03

Liverpool maakt vorderingen in de jacht op Martin Zubimendi, meldt The Athletic. Bij zijn huidige club Real Sociedad rekent men op een vertrek van de Spaanse middenvelder.

Liverpool is in de zoektocht naar een nieuwe controleur uitgekomen bij Zubimendi, zo bleek woensdag. Inmiddels is de club van Arne Slot al een stap verder. Zubimendi staat open voor een verhuizing van Anoeta naar Anfield en dus is de weg vrij voor Liverpool om Real Sociedad te overtuigen met een passend bod.

In het Sociedad-contract van Zubimendi staat een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro. Betaalt Liverpool dat bedrag in één klap, dan staat weinig een done deal nog in de weg. The Reds zitten echter op hun centen en zijn de énige club in de Premier League die nog geen enkele speler wist te contracteren.

De 25-jarige Zubimendi staat al jaren te boek als een van de beste controleurs van Spanje. Deze zomer won hij met Spanje het EK. In de finale tegen Engeland viel hij na 45 minuten in voor Rodri. Eerder waren Arsenal en FC Barcelona voor hem in de markt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!