'Bijzonder lucratieve transferzomer Go Ahead'

'Go Ahead maakt Dagobert Duck jaloers met bijzonder lucratieve transferzomer'

7 augustus om 16:38

Go Ahead Eagles beleeft een extreem lucratieve transferzomer. De Deventenaren profiteren in financieel opzicht van de sportieve successen van vorig seizoen, toen de ploeg van toenmalig trainer René Hake de play-offs om Europees voetbal won.

Go Ahead verkocht al snel aanvoerder Bas Kuipers aan FC Twente voor één miljoen euro. Nog voor het tweeluik met SK Brann in de voorronde van de Conference League waren ook Philippe Rommens en Willum Willumsson vertrokken. De middenvelder stapte voor anderhalf miljoen over naar Ferencvaros, terwijl de IJslander aan de slag ging bij Birmingham City. Willumsson leverde een recordbedrag op van tussen de drieënhalf en vier miljoen.

Nu is ook Jeffrey de Lange op weg naar de uitgang. Hij wordt de tweede keeper van Olympique Marseille, achter Gerónimo Rulli. De sluitpost levert Go Ahead nog eens twee miljoen op. Daarmee bedragen de totale verdiensten van Go Ahead deze zomer al meer dan acht miljoen euro, weet Voetbal International. In de afgelopen tien jaar opgeteld kwam de club niet eens in de buurt van dat bedrag. 'Go Ahead kan een geldpakhuis bouwen waarop zelfs Dagobert Duck jaloers zou zijn.'

Volgens het weekblad zal Go Ahead echter niet met geld gaan smijten om het vertrek van de steunpilaren op te vangen. Slechts een deel wordt weer geïnvesteerd. Calvin Twigt en Mathis Suray kwamen reeds als vervangers van Rommens en Willumsson, terwijl ook Søren Tengstedt al werd vastgelegd met het oog op een vertrek van de IJslander. Achterin is Dean James in het gat van Kuipers gesprongen

Wel zoekt Go Ahead nog naar een extra optie op linksback. Ook een nieuwe vleugelspeler en een keeper staan op het wensenlijstje. Voorlopig krijgt Luca Plogmann evenwel het vertrouwen als vervanger van De Lange.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!