De Lange naar Olympique Marseille

Bizarre wending: 'Go Ahead-keeper De Lange niet naar Blackburn, maar Franse top'

7 augustus om 13:48
Laatste update: 7 augustus om 13:53

Een zeer opmerkekelijke wending: Jeffrey de Lange gaat zijn loopbaan niet vervolgen bij Blackurn Rovers, maar bij Olympique Marseille. Dat meldt L'Équipe, en wordt ook bevestigd door Fabrizio Romano. 

Niets leek een transfer van Go Ahead Eagles-doelman De Lange naar Blackburn in de weg staan, tot nu. De 26-jarige keeper gaat Deventer niet inruilen voor het Championship, maar voor de grote Franse club Marseille. 

In Zuid-Frankrijk wordt De Lange teamgenoot en concurrent van Géronimo Rulli, die op zijn beurt overkomt van Ajax. De twee zullen samen uit moeten vechten wie er komend seizoen onder de lat staat bij de ploeg van trainer Roberto De Zerbi, die overigens wel bekendstaat om het rouleren met zijn doelmannen. 

Volgens zowel L'Équipe als RMC Sport, beide betrouwbare media, tekent De Lange bij Marseille een contract voor drie seizoenen. Go Ahead gaat naar verluidt een bedrag van twee miljoen euro ontvangen. Het is voor de Deventenaren alweer het zoveelste vertrek van een sterkhouder. Eerder raakte het al Bas Kuipers, Philippe Rommens en Willum Willumsson kwijt. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!