Van Persie onthult: 'Ik heb contact met Heerenveen zelf aangestuurd'

Van Persie nam zelf contact op met Heerenveen: 'Klopt, ik heb dat gestuurd'

7 augustus om 12:57

Robin van Persie heeft zelf een lijntje uitgegooid naar SC Heerenveen voor de functie van hoofdtrainer. De oud-spits van onder meer Feyenoord en Arsenal is verheugd dat de Friezen positief reageerden op zijn toenadering. 

Heerenveen dacht in eerste instantie niet direct aan Van Persie als opvolger van de vertrokken Kees van Wonderen. "Klopt", vertelt de nieuwe hoofdtrainer van de Friezen aan Voetbal International. "Ik heb dat een beetje gestuurd. Ik heb mijn zaakwaarnemer gevraagd om Ferry de Haan te laten weten dat ik graag eens het gesprek aan zou gaan en de reactie daarop was hartstikke positief."

Volgens Van Persie was ook die stap, het contact leggen met Heerenveen, een mooi leermoment. "En vanaf het eerste gesprek was er direct een klik en het tweede en derde gesprek voelden ook heel goed." Dat verbaasde Van Persie, die aanvallend voetbal met lef en plezier wil spelen, overigens niet. "De kernwaarden van Heerenveen en de kernwaarden van mij als trainer, die kan je eigenlijk gewoon op elkaar leggen." 

Voor Van Persie en Heerenveen begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op zondag 11 augustus met de uitwedstrijd tegen Ajax. Dat duel begint om 16.45 uur. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!