PSV maakt derde shirt bekend

PSV presenteert nu al door fan ontworpen derde shirt voor seizoen 2026/27

7 augustus om 12:43

De nieuwe Eredivisie-campagne moet nog beginnen, maar PSV heeft nu al bekendgemaakt met welk derde shirt het in het seizoen 2026/27 zal spelen. Het betreft een donkerblauw tenue, dat ontworpen is door een supporter van de Eindhovense club. 

PSV liet een aantal maanden terug al weten dat fans hun ideeën voor het nieuwe derde shirt konden insturen. Uiteindelijk is aanhanger Dirk van Gaal de winnaar. Zijn ontwerp kreeg ruim dertig procent van de stemmen. 

Het donkerblauwe geblokte tenue zal door PSV in het seizoen 2026/27 gedragen worden tijdens Europese wedstrijden. Van Gaal is enorm trots op de bijzondere uitverkiezing. "Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat PSV, de club waar ik al mijn hele leven supporter van ben, straks in mijn design speelt", vertelt Van Gaal, die in het dagelijks leven grafisch vormgever van beroep is. 

"Ik vond het belangrijk dat het echt een shirt van en voor de supporters zou worden. Daarom heb ik gekozen voor onder andere het Philips-blauw en een blokkenpatroon van verschillende elementen, zoals de Eindhovense vibes en onderdelen uit het logo van toen en nu", vervolgt hij. "Ik ben heel trots dat zowel de vakjury als de supporters voor mijn ontwerp hebben gekozen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!