Room laat contract bij Vitesse uit liefde voor de club ontbinden

Clubman Vitesse laat contract ontbinden: 'Hier help ik de club het meest mee'

7 augustus om 11:21
Laatste update: 7 augustus om 12:41

Eloy Room gaat zijn contract bij Vitesse laten ontbinden. Dat besluit is op basis van clubliefde genomen. Het salaris van de 35-jarige doelman weegt namelijk zwaar op de financiën van de Arnhemse club.

In een korte reactie op de clubkanalen laat Room weten genoten te hebben van zijn jaren bij Vitesse. "Ik heb hier een ontzettend fijne tijd gehad en ik ben erg blij met alles wat de club mij heeft gebracht. In deze vervelende periode was het een moeilijke beslissing om mijn contract te laten ontbinden, maar ik weet dat ik de club hiermee het meest help."

Room kwam in 2002 bij de jeugdopleiding van Vitesse, doorliep vrijwel alle jeugdteams en maakte in het seizoen 2008/2009 zijn debuut onder de lat in Arnhem. Na een periode bij PSV en Columbus Crew keerde hij in 2023 terug op het oude nest. In totaal speelde Room 188 wedstrijden voor Vitesse, dat na een zenuwslopende periode ook volgend jaar profvoetbal mag blijven spelen. 

Algemeen directeur Edwin Reijntjes: "Eloy is een clubman pur sang. Het is ontzettend jammer dat hij de club gaat verlaten. Het siert Eloy als persoon dat hij de club wil helpen en het is dan ook een mooi gebaar dat hij in deze periode de club een steuntje in de rug wil geven."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!