'Bergwijn kan Amsterdam verlaten, Engelsen vragen Ajax om voorwaarden van deal'

'Premier League lonkt voor Bergwijn: Ajax weigert Engels openingsbod'

7 augustus om 12:10
Laatste update: 7 augustus om 12:08

Leicester City heeft bij Ajax geïnformeerd naar Steven Bergwijn, melden Fabrizio Romano, De Telegraaf en Voetbal International. The Foxes willen van de Amsterdammers weten hoeveel ze verlangen voor de handtekening van de 26-jarige buitenspeler. 

De kansen op een zomers vertrek van Bergwijn lijken te stijgen, nu meerdere clubs voor hem in de markt zijn. Leicester City is concreet en heeft de afgelopen dagen contact gezocht om te informeren naar de voorwaarden van een eventuele deal. Vanuit de Verenigde Staten en het Midden-Oosten zou er meer interesse zijn.

De Telegraaf weet dat Leicester City klaar is om een officieel bod uit te brengen en zo'n twintig miljoen euro overheeft voor Bergwijn, die geldt als 'prioriteit nummer één' voor de aanval van de Premier League-promovendus. Ajax verlangt op dit moment meer, maar moet niet te hoog in de boom gaan zitten. In dat geval schakelen The Foxes door, klinkt het. 

Voor Ajax zou de verkoop van Bergwijn een welkome opsteker zijn op financieel gebied. De Amsterdammers moeten eerst spelers verkopen voordat eventuele versterkingen aangetrokken kunnen worden. De vraagprijs van Ajax voor Bergwijn lijkt ergens rond de dertig miljoen euro te zitten.

Bergwijn werd in 2022 overgenomen van Tottenham Hotspur. Ajax betaalde destijds ruim 31 miljoen euro voor de aanvaller, die in Amsterdam tot nu toe 76 wedstrijden speelde. Daarin was hij goed voor 29 doelpunten en 11 assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!