Leipzig kijkt naar Bakayoko én Conceição

'Leipzig kijkt niet alleen naar Bakayoko: ook Ajax-flop in beeld in Duitsland'

7 augustus om 10:05

RB Leipzig is naarstig op zoek naar een waardige vervanger van Dani Olmo, die naar verwachting binnenkort tekent bij FC Barcelona. Niet alleen Johan Bakayoko van PSV geldt als kandidaat, maar ook oud-Ajacied Francisco Conceição wordt genoemd. 

Hoewel beide heren er goed opstaan bij Leipzig, lijken de Duitsers eerst voor een goedkoper alternatief te willen gaan. Rayan Cherki van Olympique Lyon is inmiddels benaderd, meldt Sky-verslaggever Florion Plettenberg op X. 'Cherki is een van de topkandidaten. Er is nog geen mondeling akkoord tussen Leipzig en Cherki, maar de onderhandelingen vinden plaats.' Mochten die op niets uitdraaien, komen Bakayoko en Conceição in beeld. 

Lyon zou op dit moment mikken op een transfervergoeding van 15 miljoen euro plus 2 miljoen euro aan bonussen. Dat is veel minder dan PSV en Porto waarschijnlijk verlangen voor Bakayoko en Conceição. Laatstgenoemde speelde 28 wedstrijden voor Ajax 1, maar kon in Amsterdam geen potten breken en werd verkocht aan de Portugezen.

Bakayoko staat open voor vertrek

Bakayoko beschouwt Leipzig als 'serieuze optie'. De buitenspeler staat naar verluidt open voor een vertrek bij PSV nadat vorig seizoen beslag werd gelegd op de landstitel. Mocht de transfer daadwerkelijk doorgang vinden, dan wordt Bakayoko teamgenoot van Xavi Simons. De Oranje-international wordt opnieuw voor een jaar gehuurd van Paris Saint-Germain. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!