Oostenrijkse pers eensgezind na Salzburg - Twente: 'Meer dan logisch'

Oostenrijkse pers eensgezind na Europees verlies FC Twente: 'Meer dan logisch'

7 augustus om 06:30
Laatste update: 7 augustus om 10:20

Na de 2-1 nederlaag van FC Twente op bezoek bij Red Bull Salzburg trekt de Oostenrijke pers dezelfde conclusie: het team van Pepijn Lijnders heeft verdiend gewonnen, al is de late treffer van invaller Michel Vlap een 'kleine domper'. Veel vrees voor de return in Enschede lijkt er in Oostenrijk niet te bestaan.

'Overwinning in de heenwedstrijd, Salzburg in goede uitgangspositie', kopt Laola1, dat zag dat Salzburg en FC Twente met een hoge intensiteit aan het duel begonnen. 'Doelman Blaswich moest al vroeg reageren op Rots en Van Bergen, maar Salzburg kwam daarna beter in de wedstrijd. De voorsprong voor rust was niet meer dan logisch. Dat Twente in de laatste minuut nog scoorde, is een kleine domper voor de Bulls.'

Der Standard spreekt van 'een redelijke positie' voor Salzburg, dat zich in de slotfase liet verrassen door 'joker' Michel Vlap. 'De nummer drie van de Eredivisie kwam tot de 90ste minuut nauwelijks in de aanval. Een onnodige vrije trap verraste Blaswich.'

Bij OE24 zijn ze een stuk positiever. 'Een betere manier om het nieuwe voetbalseizoen te starten, is er niet! De Bulls hadden meer controle over het spel en waren ook gevaarlijker. Volgende week de return in Enschede.'

'Salzburg won de heenwedstrijd van Twente met 2-1', schrijft Heute. 'Bitter: een doelpunt tegen krijgen uit een vrije trap in de laatste minuut. Niettemin wonnen de Bulls hun eerste Europese wedstrijd onder Lijnders en lijken ze op weg naar de play-offs van de Champions League.'