Oosting na Salzburg - FC Twente

Oosting deels tevreden: 'We hebben hier keihard voor gevoetbald, dan moet je er staan'

6 augustus om 23:15

Joseph Oosting kan leven met de uitslag die FC Twente dinsdagavond heeft neergezet in Salzburg. Over het veldspel, en dan vooral in de eerste helft, is de trainer van de Tukkers een stuk minder tevreden. 

Oosting staat kort na de wedstrijd voor de camera van Ziggo Sport. "Ik vind dat we alles nog in eigen hand hebben", doelt hij op de late 2-1 van invaller Michel Vlap. Over die treffer is Oosting te spreken, maar datzelfde geldt niet voor de eerste helft. "Ik vond dat we het lieten gebeuren, met name in het verdedigende stuk. Ze kwamen er wel heel makkelijk door, vooral aan de rechterkant met die speler (Oscar Gloukh, red.) die heel erg naar binnenkwam."

"Alleen, als ik aftel naar het begin, krijgen wij volgens mij een enorm grote kans (Daan Rots, red.), en daarna nog een (Mitchell van Bergen, red.). We wilden met lef voetballen. Niet zoals bij die laatste goal, dat niet. Ik was in de rust ook niet tevreden. We hebben hier zo keihard voor gevoetbald, dan moet je er ook staan vind ik."

Waarom het in de eerste helft niet goed liep bij Twente, heeft volgens Oosting niks met angst of Champions League-druk te maken. "Ik geloof niet zo in angst. Je wil graag voetballen, de uitvoering was simpelweg niet goed. Je moet in het allerhoogste lopen, handelen en de juiste oplossing zoeken." Ondanks dat zijn spelers daar te weinig in slaagden, is Oosting hoopvol gestemd voor de return in Enschede. "In de tweede helft vond ik dat we het écht goed deden. We hebben niks weggeven. 2-1, ik kan er mee leven."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!