FC Twente verliest met 2-1 van Salzburg

FC Twente verliest van RB Salzburg, late treffer Vlap geeft hoop voor return

6 augustus om 22:38
Laatste update: 7 augustus om 09:10

FC Twente heeft in de derde voorronde van de Champions League een klein tikje gekregen van RB Salzburg. De ploeg van Joseph Oosting verlaat Oostenrijk met een kleine nederlaag op zak. Dankzij invaller Michel Vlap blijft de Twentse hoop levend: 2-1.

Twente trad in Oostenrijk aan zonder Robin Pröpper, die onlangs zijn transfer naar Rangers FC afrondde. Sam Lammers, die enkele dagen daarvoor juist de omgekeerde weg bewandelde, begon op de bank. Ricky van Wolfswinkel, de nieuwe aanvoerder van de Tukkers, kreeg tegen Salzburg het vertrouwen van Joseph Oosting in de punt van de Twentse aanval.

Het duel in Oostenrijk ging flitsend van start. Het Salzburg van trainer Pepijn Lijnders meldde zich een paar keer gevaarlijk voor het doel van Twente, maar verzuimde de voorsprong op het bord te zetten. Dat gold ook voor Daan Rots, die aan de andere kant de 0-1 op zijn schoen had maar op doelman Janis Blaswich, de ex-keeper van Heracles Almelo, stuitte.

Vlak voor rust viel dan alsnog de openingstreffer voor de thuisploeg. Maurits Kjaergaard stond op de juiste plek voor een afvallende bal en schoot vanaf een meter of zestien onberispelijk binnen.

Na rust zag Oosting dat het anders moest. De trainer van Twente bracht Lammers en Vlap binnen de lijnen. Dat resulteerde in meer overwicht voor de ploeg uit Enschede. Lammers kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar kopte de bal net over het doel. Tegen de verhoudingen in was het Salzburg dat - opnieuw via Kjaergaard -  nog een keer toesloeg: 2-0.

Twente mag blijven hopen

Vlap redde het Twentse meubilair door in de 90ste minuut alsnog voor de 2-1 te tekenen. De invaller schoot raak uit een vrije trap. Volgende week wacht de return in Enschede. Mocht FC Twente de achterstand ongedaan weten te maken, dan treft het in de play-offs de winnaar van het tweeluik tussen Rangers FC en Dynamo Kiev.