Spelersrapport FC Twente

FC Twente op rapport: Salah-Eddine en collega-back zakken door het ijs in Salzburg

6 augustus om 22:45
Laatste update: 7 augustus om 10:15

FC Twente stapt ondanks de 2-1 nederlaag in Oostenrijk toch met een redelijk gevoel het vliegtuig in terug naar Nederland. De Tukkers speelden vooral op defensief vlak een matige wedstrijd in Salzburg, maar er is nog hoop. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de manschappen van trainer Joseph Oosting.  

Lars Unnerstall - 6,5: Unnerstall kan je op een boodschap sturen, ook in de Champions League. Dat is dinsdagavond in Oostenrijk wel gebleken. De Duitse doelman viel de 1-0 en 2-0 van Salzburg niet aan te rekenen, en bracht voor rust nog een keer knap redding bij een zeer gevaarlijk moment. 

Youri Regeer - 5: het was niet de avond van Regeer. De rechtsback oogde defensief behoorlijk kwetsbaar, en daar maakte de vleugelspelers van Salzburg gretig gebruik van. Het gebeurde te vaak dat Regeer in zijn rug geklopt werd. Het lukte hem dan vervolgens ook niet om dat te herstellen op snelheid. 

Mees Hilgers - 6: zal zijn voormalig partner in crime Robin Pröpper vast en zeker gemist hebben in Oostenrijk. De gehele Twente-defensie was minder sterk dan afgelopen seizoen, zo ook Hilgers. De stopper had de bal ook doortastender weg kunnen werken bij de 1-0 van Maurits Kjaergaard. 

Alec van Hoorenbeeck - 5: kreeg van Oosting de taak toegewezen om Propper te vervangen. De 25-jarige Belg stond met een schitterende pass in de openingsfase nog aan de basis van een gigantische kans, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd Van Hoorenbeeck steeds slordiger. 

Anass Salah-Eddine - 4,5: net als collega-vleugelverdediger Regeer, was ook Salah-Eddine niet op dreef in Oostenrijk. De back liet zich op defensief te vaak en te makkelijk aftroeven, en stond met een enorme ziekenhuisbal in de slotfase aan de basis van de 2-0 van Salzburg. 

Mathias Kjølø - 4: misschien wel de meest matige aan Twente-zijde. Kjølø grossierde voor rust in balverlies. Het Champions League-tempo leek voor de Noorse controleur even een stap te ver. Het is niet voor niks dat Oosting hem al vroeg wisselde.

Carel Eiting - 6: liet zich na rust gelden met een werkelijk fantastische voorzet op Sam Lammers, maar speelde voor de rest een vrij onzichtbare wedstrijd in Oostenrijk. Wel leek hij, in tegenstelling tot Kjølø, makkelijker mee te kunnen draaien in het hogere tempo van de Champions League. 

Daan Rots - 5,5: Rots had Twente in de absolute openingsfase op voorsprong kunnen, en misschien wel moéten zetten. De vleugelaanvaller dook op voor keeper Janis Blaswich, maar koos geen hoek. Een slechte wedstrijd speelde Rots, die dreigend was met zijn snelheid achter de laatste linie, niet. Maar die gemiste kans zal voor hem en Twente het zwaarst wegen. 

Sem Steijn - 5,5: Steijn was in Salzburg ijverig als altijd. De middenvelder is nooit te beroerd om hard te werken, maar kwam buiten dat eigenlijk nauwelijks in het spel voor. Het lukte de Tukkers niet om Steijn, met zijn neusje voor de goal, in stelling te brengen. 

Mitchell van Bergen- 5,5: blaffen, maar niet bijten. Zo kan je de wedstrijd van Van Bergen in Oostenrijk omschrijven. De vleugelaanvaller heeft met zijn snelheid een enorm wapen, maar slaagt er vooralsnog niet in om dat ook om te zetten in rendement. Dat had, toen hij voor rust een grote kans kreeg, wel moeten gebeuren. 

Ricky van Wolfswinkel- 6: de aanvoerder speelde een aardige wedstrijd. Van Wolfswinkel was vaak aanspeelbaar, en deed daar dan vervolgens ook geregeld iets goeds mee. Uiteindelijk zal het voor hem een frustrerende avond zijn geweest, want de spits werd niet echt goed aangespeeld door zijn teamgenoten. 

Invallers
Sam Lammers - 6: viel na 57 minuten spelen in voor Kjølø. De debutant was bedrijvig, en kreeg een enorme kopkans, die over ging. 

Michel Vlap - 7: viel na 57 minuten spelen in voor Steijn, en maakte in de slotfase de hele belangrijke 2-1, waardoor Twente nog hoop heeft. 

Sayfallah Ltaief - x: viel na 66 minuten spelen in voor Van Bergen, maar speelde te kort voor een beoordeling. 

Gijs Besselink - x: viel na 80 minuten spelen in voor Eiting, maar speelde te kort voor een beoordeling. 

Younes Taha - x: viel na 80 minuten spelen in voor Rots, maar speelde te kort voor een beoordeling. 

Trainer
Joseph Oosting - 6: hij wilde lef van zijn spelers zien, maar werd daarin, op een aardige openingsfase na, in teleurgesteld. Misschien dat hij doelpuntenmaker Vlap vanaf het begin had moeten laten starten, maar tactisch valt de Twentse trainer niet veel te verwijten.