Oosting corrigeert verslaggever na vraag over opstelling

Oosting fel na vraag over Lammers: 'Hier vergeet je nog iets, hè'

6 augustus om 20:38
Laatste update: 7 augustus om 10:11

Joseph Oosting geeft Ricky van Wolfswinkel in de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg de voorkeur boven kersverse aanwinst Sam Lammers. De trainer van FC Twente staat pal achter zijn ervaren aanvalsleider. 

Voorafgaand aan het duel in Oostenrijk staat Oosting Ziggo Sport te woord, wanneer hij gevraagd wordt naar zijn beweegredenen om Lammers niet op te stellen. "Is hij nog niet fit?", klinkt het onder meer. Dat schiet de trainer van de Tukkers in het verkeerde keelgat. "Nou, hier vergeet je volgens mij iets, hè. Ricky was vorig jaar met zestien goals topscorer, samen met Sem Steijn!"

Voor nu speelt Van Wolfswinkel dan ook 'gewoon' in de punt van de aanval. De spits draagt bovendien de aanvoerdersband. "En met Sam hebben we een spits gehaald die ook kan spelen. Hij is ook wat later ingestroomd, dat komt nog wel goed. We starten vandaag met Ricky."

Het strijdplan tegen de Oostenrijkers? "We moeten hier lef tonen en onze manier van voetballen laten zien. Op zoek gaan naar de vrije man op het middenveld en van daaruit naar kansen komen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!