Van Persie verduidelijkt opvallende keuze

Van Persie verduidelijkt opvallende keuze: 'Dit geldt voor álle spelers'

6 augustus om 15:22

Van Persie ontkent dat doelmannen Mickey van der Hart en Andries Noppert onderdeel zijn van een zogenaamd roulatiesysteem. Het niet kiezen van een vaste keeper heeft meer te maken met het bieden van perspectief, zo vertelt hij aan Voetbal International.

Heerenveen verloor zaterdag de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-0 van Middlesbrough. Na afloop verklaarde Van Persie dat hij "niet gelooft" in een vaste eerste doelman. Deze woorden leidde tot speculaties over een rotatiesysteem. Van Persie benadrukt echter dat het zeker niet betekent dat er voortdurend gewisseld zal worden onder de lat.

"Laat ik vooropstellen dat alle keepers het goed hebben gedaan en het goed doen", vertelt de oefenmeester aan VI. "Het vertrekpunt bij de keuzes die we maken is altijd de speelwijze. Uit de selectie van spelers die we hebben, kiezen we de spelers die in onze ogen het beste bij de speelwijze passen. Dit kunnen ze laten zien op trainingen en tijdens wedstrijden. Dit geldt voor álle spelers. En dus ook voor de keepers."

En dit is de reden dat er geen vaste eerste keeper is benoemd. "De kern van de situatie is dat Andries Noppert en Mickey van der Hart op dit moment in aanmerking komen om te spelen", gaat Van Persie verder. "In de beoordeling wie er speelt, bekijken we iedere week wie er het beste presteert tijdens de trainingen en wedstrijden, op basis van de taken die worden gevraagd vanuit de speelwijze. Net zoals wij dat bij iedere positie doen. Dit is in onze ogen een logisch, eerlijk en duidelijk verhaal", aldus Van Persie tegenover het voetbaltijdschrift.

Zondag speelt Heerenveen zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Om 16:45 wordt er in de Johan Cruijff ArenA afgetrapt tegen Ajax. Wie er dan onder de lat staat voor de Friezen is nog niet bekend.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!