Van Persie gaat doelmannen rouleren bij sc Heerenveen

Van Persie maakt bijzondere keuze: 'Per wedstrijd bekijken wat we nodig hebben'

4 augustus om 07:45
Laatste update: 4 augustus om 07:45

Robin van Persie is van plan zijn doelmannen te laten rouleren onder de lat bij sc Heerenveen. Zodoende zullen Andries Noppert en Mickey van der Hart waarschijnlijk allebei aan spelen toekomen. In gesprek met de Leeuwarder Courant geeft Van Persie tekst en uitleg.

"We gaan per wedstrijd bekijken wat we nodig hebben", steekt Van Persie van wal. Toch houdt de kersverse oefenmeester van de Friezen een stok achter de deur. "Dat betekent niet dat we elke week een keeper wisselen. Wel wil ik kijken wie het beste bij onze speelwijze past. Dat kan veranderen. Dat gebeurt bij spelers namelijk ook."

Van Persie benadrukt drie criteria belangrijk te vinden bij een doelman. "Het is natuurlijk belangrijk dat ze ballen tegenhouden, maar ze moeten ook de ruimte vóór hun doel kunnen bespelen. Ten slotte is de rol van de doelman in de opbouw belangrijk", vertelt de oefenmeester.

Zowel Noppert als Van der Hart is de keuze van de trainer ter gehore gekomen. Geen van beiden krijgt voorlopig de titel 'eerste doelman'. "Ik zie bij beiden de juiste intenties. De kern van het verhaal is dat zowel Andries als Mickey goed presteert", legt Van Persie zijn keuze uit. "Dit is mijn visie op deze positie. Wij hebben gewoon de luxe dat we twee goede keepers hebben."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!