'FC Barcelona heeft gewilde middenvelder te pakken'

Romano meldt 'here we go': 'FC Barcelona heeft gewilde middenvelder te pakken'

6 augustus om 14:56
Laatste update: 6 augustus om 15:04

Dani Olmo verkast van RB Leipzig naar FC Barcelona. Fabrizio Romano meldt dat de clubs tot een mondeling akkoord zijn gekomen over de transfer.

Barça gaat volgens de transferexpert 55 miljoen betalen voor de Spaanse middenvelder. Hier kan nog zeven miljoen euro aan bonussen bijkomen. Olmo tekent voor zes jaar in Camp Nou. Zijn contract loopt tot juni 2030. 

De 26-jarige Olmo wilde dolgraag terugkeren naar de La Liga-grootmacht, waar hij jarenlang in de jeugd speelde. Zelf bereikte hij eerder een persoonlijk akkoord met de club.

FC Barcelona-directeur Deco was maandagavond naar Duitsland afgereisd om de onderhandelingen met RB Leipzig af te ronden en dinsdag was een 'sleuteldag'. Deco zal belangrijke gesprekken gaan  met Leipzig over de transfer van Olmo en deze lijken nu voor goed Barça-nieuws gezorgd te hebben.

De Catalanen gingen vol voor Olmo doordat het nog altijd onduidelijk was of Nico Williams vertrekt bij Athletic Bilbao. De vleugelaanvaller, die grote indruk maakte namens Spanje op het EK, wordt ook begeerd door Paris Saint-Germain. Hij lijkt echter te kiezen voor een langer verblijf in Baskenland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!