Van Wolfswinkel voelt zich nog altijd een 'jonge god'

Ervaren Twente-spits voelt zich nog altijd een 'jonge god': 'Ik ben fit'

6 augustus om 14:35

Ricky van Wolfswinkel voelt zich als 35-jarige voetballer altijd nog een jonge god. De spits van FC Twente maakt zich op voor de clash in de derde Champions League-voorronde tegen Red Bull Salzburg.

Van Wolfswinkel scoorde vorig seizoen nog zestien goals in de Eredivisie. Een Ziggo Sport-verslaggever noemt dit 'cijfers van een jonge god'. Voelt hij zich dat ook nog? "Soms wel. Ik voel mij goed en dat is ook de reden dat ik hier ben en nog steeds plezier heb. Ik ben fit, kan nog steeds leveren en vooraan lopen in de loopoefening. Zolang ik dat kan doen en plezier heb, gaan we nog als een jonge god vooruit."

Ook wordt de nieuwe aanvoerder van FC Twente gevraagd of zijn lichaam nog goed hersteld. "Zeker. Wel op een andere manier. Maar over het algemeen gaat het heel goed en ben ik blij hoe het er met mijn lichaam voor staat."

FC Twente neemt het Dinsdagavond om 20:45 in Oostenrijk op tegen het RB Salzburg van Pepijn Leijnders. De return volgt een week later. Dan trappen De Tukkers om 19:00 af in de eigen Grolsch Veste.