'PSV ziet Tete als optie, Ajacied Wijndal besproken'

'PSV ziet Kenny Tete als optie, Ajacied Wijndal ook besproken in Eindhoven'

6 augustus om 13:32
Laatste update: 7 augustus om 09:59

PSV denkt in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback aan Kenny Tete. De veertienvoudig Oranje-international is een optie in het Philips Stadion, weet het Eindhovens Dagblad. Voor de linksbackpositie is onder meer gekeken naar Owen Wijndal, maar dat is niet concreet.

PSV dreigt Jordan Teze spoedig kwijt te raken aan AS Monaco en moet snel op zoek naar een vervanger. ESPN meldde dat Milan van Ewijk in beeld is, maar volgens het ED is zijn naam enkel besproken. De vleugelverdediger van Coventry City is aangeboden, alleen speelt er nu niets concreets.

Tete is wél een mogelijkheid voor PSV, stelt de regionale krant. De ex-Ajacied speelt momenteel voor Fulham, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025. Hoewel hij in het verleden bij Ajax geen al te goede relatie had met huidig PSV-trainer Peter Bosz, heeft hij zich ontwikkeld in het buitenland en kan hij op alle posities achterin uit de voeten. 

Voor de linkerkant heeft PSV gekeken naar de 'case' Wijndal. Net als Van Ewijk is dat op dit moment echter niet concreet. Bovendien zal het voor de landskampioen niet eenvoudig zijn om een deal te sluiten met Ajax. Patrick van Aanholt lijkt een logischere kandidaat, al is hij niet de eerste optie. PSV wil eerst kijken of er alternatieven haalbaar zijn. Van Aanholt wil zelf wel graag terugkeren naar Eindhoven, waar hij eerder een nuttige kracht is gebleken.

'Van den Berg lijkt naar PSV te komen

PSV rekent verder nog altijd op de komst van Sepp van den Berg. Momenteel willen de Eindhovenaren nog niet voldoen aan de vraagprijs van Liverpool, maar het ED is optimistisch. 'Waar AS Monaco op dit moment nog niet voor Jordan Teze wil betalen wat PSV wil, zo wil PSV niet betalen voor Van den Berg wat Liverpool wil. Beide transfers lijken er met wat goede wil van alle kanten gewoon te gaan komen en ook snel, maar een honderd procent garantie is er nog niet.'