Dit verdient FC Twente als het afrekent met Salzburg

Zilvervloot in Enschede: dit verdient FC Twente als het afrekent met Salzburg

13 augustus om 15:00

Voor FC Twente staan in het tweeluik met Red Bull Salzburg niet alleen sportieve belangen op het spel. De Enschedese club verdient miljoenen euro's als het weet af te rekenen met de Oostenrijkse topclub.

FC Twente en Red Bull Salzburg treffen elkaar in de derde voorronde van de Champions League. Mocht het avontuur meteen eindigen, dan moeten de Tukkers het doen met een trootstprijs van 550 duizend euro en een vervolg in de Europa League. Maar als de ploeg van coach Joseph Oosting wint, dan stromen de miljoenen sowieso binnen in de Grolsch Veste.

In de play-offs van het miljardenbal komt de UEFA de verliezende ploeg eveneens tegemoet. Als FC Twente het niet redt tegen Dinamo Kiev of Rangers dan ontvangt het 4,29 miljoen euro. Daar komt bovendien meteen 4,31 miljoen euro bovenop voor het bereiken van de groepsfase van de Europa League.

Desondanks is het voor FC Twente natuurlijk véél lucratiever om wel door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. De startpremie bedraagt liefst 18,62 miljoen euro. Elke zege in het miljardenbal levert 2,1 miljoen op, een gelijkspel is goed voor 700 duizend euro. In de nieuwe opzet speelt elk team bovendien acht groepsduels.

In totaal verdeelt de UEFA liefst 2,437 miljard euro over de clubs die deelnemen aan de Champions League. Voor de Europa League is dit 565 miljoen.