'Topclubs Eredivisie tonen interesse in Van Ewijk'

'Ajax, Feyenoord en PSV geïnteresseerd in Nederlandse Championship-back'

6 augustus om 12:22
Laatste update: 7 augustus om 09:56

Milan van Ewijk kan rekenen op interesse van Ajax, Feyenoord en PSV. Bronnen melden aan ESPN dat de rechtsback er goed op staat bij de traditionele top drie.

PSV had Van Ewijk vorig jaar ook al in het vizier. Nu Jordan Teze op weg lijkt naar AS Monaco kan de verdediger van Coventry City hem vervangen. Van Ewijk maakte het afgelopen seizoen een sterke indruk op het tweede niveau van Engeland en heeft een contract tot 2027. De Britse club wil daarom zo’n tien miljoen euro ontvangen voor de Nederlander.

Ook Ajax ziet de komst van Van Ewijk wel zitten. Tristan Gooijer komt op huurbasis uit voor PEC Zwolle, Devyne Rensch mag mogelijk vertrekken en in Anton Gaaei ziet Francesco Farioli geen basisspeler. Maar de Amsterdam zullen - zoals bekend - eerst moeten verkopen. Het is daarom nog maar de vraag of zij tien miljoen kunnen neerleggen.

En ook Feyenoord heeft dus belangstelling voor Van Ewijk. Onder leiding van Brian Priske spelen de Rotterdammers met wingbacks, een rol die uitstekend lijkt te passen bij de geboren Amsterdammer. Echter, Feyenoord heeft al voldoende bezetting op deze positie met Bart Nieuwkoop, Givairo Read, Marcus Pedersen en zelfs Lutsharel Geertruida die daar kan spelen. Het lijkt er daarom op dat er eerst ruimte in de selectie moet worden gemaakt, voordat de komst van Van Ewijk mogelijk is.

Naast interesse vanuit de Eredivisie, zou er ook belangstelling vanuit de Duitse Bundesliga voor de rechtervleugelverdediger zijn. Van Ewijk bewandelt zo een bijzonder carrièrepad. Na zijn tijd bij Excelsior Maassluis, ADO Den Haag, SC Cambuur en sc Heerenveen, heeft hij zijn weg naar Engeland gevonden. Nu lijkt de top van de Eredivisie of mogelijk een Europese topcompetitie als de Bundesliga de volgende stap.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!