Simons klaar voor nieuwe Bundesliga-periode

Simons blij met verhuur: 'De perfecte plek om mij verder te ontwikkelen'

6 augustus om 11:13
Laatste update: 6 augustus om 11:15

Xavi Simons is erg blij met zijn nieuwe huurperiode bij RB Leipzig. De Nederlander benadrukt dat het hectische weken waren vanwege alle transferperikelen.

"Het waren zeer opwindende weken voor mij", begint Simons tijdens de persconferentie over zijn nieuwe verhuurperiode. "Ik ben erg blij dat ik hier weer mag zijn. En ook dankbaar voor het vertrouwen dat de club in mij heeft gesteld."

De 21-jarige middenvelder vindt de Duitse club ideaal voor de voortgang van zijn carrière. "Voor mij is RB Leipzig de perfecte plek om mij verder te ontwikkelen. Ik ben gewoon een winnaar. Ik hou ervan om te winnen. En ik wil altijd winnen. Dat wil ik nu verder doen met RB Leipzig", besluit Simons.

Simons maakte een jaar geleden ook al de overstap naar RB Leipzig, waar hij met tien goals en vijftien assists een uitstekend seizoen beleefde. Deze zomer lagen de kaarten weer op tafel: Manchester United was in de race en Bayern München zou zelfs een recordbod van 90 miljoen euro hebben uitgebracht, maar Simons geeft de voorkeur aan Leipzig.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!