Vermoedelijke opstelling FC Twente tegen Salzburg

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Oosting hakt belangrijke knopen door

6 augustus om 07:15

FC Twente droomt van de Champions League, maar moet dan wel eerst zien af te rekenen met Red Bull Salzburg. Trainer Joseph Oosting heeft zijn keuzes gemaakt, vertelde hij al. Dit is de vermoedelijke opstelling van de Tukkers.

"Als trainer heb je altijd nog vraagtekens. Die neem je dan in overweging, maar afgelopen weekend was ik er vrij snel uit", zei Oosting maandag op de persconferentie. Hij moet onder meer zijn vertrokken aanvoerder Robin Pröpper vervangen. Mees Hilgers en Alec van Hoorenbeeck vormen naar verwachting het centrale duo tegen de Oostenrijkse topclub. Youri Regeer is de rechtsback, terwijl Anass Salah-Eddine de voorkeur lijkt te krijgen boven aanwinst Bas Kuipers.

Op het middenveld moet FC Twente het nog stellen zonder de geblesseerde Michal Sadílek. In de voorbereiding experimenteerde Oosting met twee aanvallende middenvelders, met Michel Vlap naast Sem Steijn, maar tegen Salzburg kiest hij vermoedelijk voor iets meer zekerheid. Carel Eiting moet in dat geval het spel verdelen, naast zekerheidje Mathias Kjølø. Vlap is het kind van de rekening.

Voorin kunnen kind van de club Daan Rots en kersverse aanvoerder Ricky van Wolfswinkel zich opmaken voor een basisplaats. Die laatste houdt aankoop Sam Lammers, die een groot deel van de voorbereiding miste, nog op de bank. Op linksbuiten was er in de voorbereiding een strijd tussen Sayfallah Ltaief en Mitchell van Bergen. In Salzburg is de kans groot dat de Nederlander de voorkeur krijgt.

De vermoedelijke opstelling van FC Twente: Unnerstall; Regeer, Hilgers, Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine; Kjølø, Eiting, Steijn; Rots, Van Wolfswinkel, Van Bergen