Teze-bedrag geopperd voor Geertruida, Perez verbijsterd

Perez verbijsterd door Geertruida-suggestie: "Jij vindt tien miljoen genoeg?"

6 augustus om 06:55
Laatste update: 7 augustus om 09:44

Het is momenteel nog rustig rond Lutsharel Geertruida bij Feyenoord, maar dat kan snel veranderen. Dat stelt Voetbal International-clubwatcher Martijn Krabbendam, die de situatie vergelijkt met die van PSV'er Jordan Teze.

Voor Teze is AS Monaco in de markt gekomen. De Fransen willen tien à twaalf miljoen betalen voor de rechtsback, die nog maar een contract voor één seizoen heeft. "Dat is een geweldig bod van Monaco. Je krijgt tien miljoen of niets", stelt Krabbendam bij Voetbalpraat, waarna hij de link legt met Geertruida. De journalist zou de Oranje-international voor een vergelijkbaar bedrag óók laten gaan.

"Geertruida heeft al een bonusjaar gehad bij Feyenoord, want hij zat al bijna bij Leipzig. Je moet ook naar die jongen kijken, met zijn hoofd was hij al weg vorig jaar. Hij is gebleven, heeft geweldig zijn best gedaan en uitstekend gespeeld. Die interesse gaat nog wel komen. Teze gaat voor tien miljoen weg, als zo'n situatie zich bij Feyenoord voor zou doen, kan ik mij voorstellen dat ze zeggen: oké, tien maanden contract, we gaan dat geld verdienen."

Kenneth Perez reageert vol ongeloof. "Tien miljoen voor Geertruida? Dat zou ik wel heel gek vinden. Ik vind het twee totaal verschillende verhalen. De één is het hart van het elftal en van de ander maakt het niet zo uit of hij er is. En jij zegt: 'of je krijgt niets', maar dan heb je nog wel een jaar Geertruida. Hij kan jou helpen aan Champions League. Teze is natuurlijk een ander verhaal."