Ancelotti over komst Mbappé, Bellingham en Engeland

Ancelotti neemt het op voor Real-ster: 'Gaat één van de beste spelers worden'

5 augustus om 20:31
Laatste update: 9 augustus om 18:58

Carlo Ancelotti verwacht niet dat de komst van Kylian Mbappé iets gaat veranderen aan de belangrijke rol die Jude Bellingham afgelopen seizoen vertolkte bij Real Madrid. Dat vertelt de oefenmeester op een persmoment in de Verenigde Staten. Ook geeft hij zijn mening over de EK-prestaties van Bellingham en neemt hij het op voor zijn collega Gareth Southgate.

"Er verandert komend seizoen niets voor hem", doelt Ancelotti op Bellingham. "Helemaal niets. Hij heeft in het eerste seizoen erg verrast, omdat hij fantastische kwaliteiten heeft. Dat zal volgend seizoen niet anders zijn. Hij gaat één van de beste spelers worden die we hebben. Hij zal het team enorm steunen met zijn kwaliteit." De komst van Mbappé, ook een blikvanger, gaat daar niets aan veranderen volgens de Italiaan.

Vervolgens komt het EK van Bellingham, en Engeland, ter sprake. "Het is mijn mening, maar ik vind dat Bellingham echt goed speelde op het EK. Engeland ook, want het bereikte de finale." Desondanks was er veel kritiek op de prestaties van de Engelse ploeg. Ook Bellingham zou volgens verschillende criticasters te weinig zijn stempel hebben gedrukt.

Een kritiekpunt op het gehele EK en de korte vakanties erna, was het drukke speelschema. "Ik weet niet hoe moe de spelers op dit moment zijn", vertelt Ancelotti daarover. Zorgen maakt hij zich echter niet. "De belangrijkste spelers zijn gewend om elke drie dagen te spelen. Ze doen dat normaal gesproken heel goed en halen zonder problemen het einde van het seizoen", besluit de Italiaan.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!