Datum van Mbappé-debuut bekend

Ancelotti onthult datum van Mbappé-debuut: 'Hij kan dan van de aftrap verschijnen'

5 augustus om 08:38
Laatste update: 5 augustus om 08:46

Carlo Ancelotti heeft bekendgemaakt wanneer Kylian Mbappé zijn debuut voor Real Madrid maakt. De Franse sterspeler zal over negen dagen voor het eerst het veld betreden als Koninklijke. Dan wordt er tegen Europa League-winnaar Atalanta Bergamo gespeeld om de Europese Super Cup. 

De 25-jarige Mbappé werd op 16 juli met veel bombarie gepresenteerd bij Real Madrid, maar maakte sindsdien nog geen minuten voor zijn nieuwe werkgever. De oud-aanvaller van Paris Saint-Germain is momenteel nog op vakantie na het EK in Duitsland. Hij maakt ook geen deel uit van de selectie voor de voorbereidingstrip in de Verenigde Staten. 

Daar verloor de Champions League-kampioen van AC Milan (1-0) en FC Barcelona (2-1). Komende woensdag wordt de tour afgesloten met een wedstrijd tegen Chelsea, en een week later is het Atalanta van onder anderen Marten de Roon en Teun Koopmeiners de tegenstander in Warschau. 

"Mbappé kan dan zeker vanaf de aftrap starten", bevestigt Ancelotti, opgetekend door Mundo Deportivo. "Net als Jude Bellingham en een aantal andere jongens. Ze zullen er dan klaar voor zijn, ze hebben hun eigen programma's gevolgd en zullen gaan spelen." Het nieuwe La Liga-seizoen begint voor Real op 18 augustus met een bezoek aan Real Mallorca.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!