Karim Konaté staat niet ingeschreven voor duel Salzburg met FC Twente

Verwarring en zorgen bij Twente-opponent: sterspeler ontbreekt op spelerslijst

5 augustus om 19:07

Karim Konaté staat niet ingeschreven voor de Champions League-duels van Red Bull Salzburg met FC Twente. Dat maakt de UEFA maandag bekend. De spits kan misschien nog wel op de B-lijst worden geplaatst.

Op de spelerslijsten die de UEFA heeft gepubliceerd ontbreekt Konaté. Zijn club Salzburg was er echter van overtuigd dat de twintigjarige spits 'gewoon' ingeschreven stond. "Uiteraard hebben we hem ingeschreven. Waarom hij niet op de UEFA-website staat, kan ik helaas niet zeggen", vertelde een woordvoerder van de club aan RTV Oost.

Naderhand heeft de UEFA bevestigd dat Konaté niet staat ingeschreven voor het treffen met Twente, meldt Sjors Grol van ESPN. De deadline verstreek op 1 augustus, waardoor het voor Salzburg ook niet meer mogelijk is om de spits alsnog in te schrijven.

De Oostenrijkers hebben echter nog een laatste troef achter de hand, mits Konaté daarvoor in aanmerking komt. De Ivoriaan kan nog op de B-lijst geplaatst worden, waarvoor tot dinsdagochtend de tijd is. Alle spelers op die lijst mogen ook in actie komen tijdens de derde voorrondes van de Champions League. Om op die lijst te komen, moet een speler echter wel voldoen aan de eisen. 'Dat is nog twijfelachtig', schrijft Grol.

Voor Salzburg zou het ontbreken van de spits een groot gemis zijn, waar Konaté afgelopen seizoen twintig doelpunten en vier assists achter zijn naam had staan. In Amsterdam zou het probleem bekend in de oren kunnen klinken. In 2021 kon Ajax in de Europa League niet beschikken over de diensten van Sébastien Haller door toedoen van een administratieve fout.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!