Lijnders over zijn eerste weken bij Red Bull Salzburg

Lijnders op eigen benen: 'Salzburg is na Ajax en Benfica het best daarin'

3 augustus om 08:14

Pepijn Lijnders is bezig aan zijn eerste maanden als trainer van Red Bull Salzburg. Na zijn vertrek bij Liverpool had de vaste assistent van Jürgen Klopp de keuze uit grote clubs en competities. In een groot interview met Voetbal International vertelt de Nederlander over zijn keuze voor Salzburg.

"Ik hou ervan om met talent te werken", steekt Lijnders van wal. "Ik heb jarenlang in jeugdopleidingen gewerkt. Bij PSV, in Porto, en ook in Liverpool. Het geeft me veel vreugde en trots om jonge spelers naar de top te brengen. Dus keek ik altijd naar wie de beste opleiding had. Red Bull Salzburg is de nummer drie in Europa, na Ajax en Benfica, als het gaat om het brengen van talent naar de vijf topcompetities. Dat was een belangrijk punt voor mij", tekent VI op.

"Ik vind het leuk als je in een competitie speelt waar je dominant kunt zijn en tegelijkertijd in Europees verband kan spelen", gaat de oefenmeester verder in op zijn keuze voor Salzburg. "In Liverpool vond ik het erg leuk dat we elke drie dagen werden uitgedaagd. Ik hou van het ritme met doordeweekse wedstrijden. Ik vroeg naar het land, de stad, de cultuur en de mensen. Daar hoorde ik veel positieve dingen over. Al die dingen samen maakten het makkelijk voor mij."

Lijnders heeft een duidelijk doel voor ogen met zijn nieuwe werkgever. "Mijn doel met Red Bull Salzburg is om een team te worden waar niemand graag tegen speelt. Het is niet realistisch om te zeggen dat we het beste team van Europa willen worden. Maar we willen een team zijn dat elk ander team kan verslaan. Deze mindset is cruciaal. Als we daarin geloven en hard werken, komen de titels uiteindelijk vanzelf", besluit de Nederlander.

Komende dinsdag staat Lijnders met de Oostenrijkers tegenover FC Twente in de voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd wordt gespeeld in Salzburg. Een week later staat de return in Enschede op het programma.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!