'Atlético betaalt 80 miljoen voor City-aanvaller'

'Atlético dicht bij akkoord met Manchester City over transfer van 80 miljoen'

5 augustus om 17:42
Laatste update: 7 augustus om 09:31

Atlético Madrid staat op het punt om zich te versterken met Julián Álvarez. De Spaanse topclub nadert een akkoord met Manchester City over de transfer van de 24-jarige Argentijn, stelt The Athletic.

Een definitief akkoord tussen Atlético en City zou inmiddels in zicht zijn, nadat de Madrilenen zich vorige week voor Álvarez meldden. De veelzijdige aanvaller gaat voor ongeveer tachtig miljoen euro de overstap maken naar het Wanda Metropolitano. Daarmee wordt hij na João Félix (127 miljoen) de duurste aankoop in de geschiedenis van Los Rojiblancos

Álvarez wil zich dolgraag bij de ploeg van Diego Simeone voegen. Een persoonlijk akkoord lijkt dan ook geen problemen op te leveren. Hij moet zich bij Atlético samen met Alexander Sørloth ontfermen over de erfenis van Alvaro Morata en Memphis Depay. De Noorse spits, die een verleden heeft bij FC Groningen, werd onlangs al gepresenteerd.

Álvarez gaf eerder aan dat hij openstaat voor een vertrek bij Manchester City. Hoewel hij voldoende speeltijd krijgt van manager Pep Guardiola, zit de veelzijdige aanvaller in de belangrijkste duels doorgaans op de bank. Het voorbije seizoen kwam de Argentijnse international tot 54 officiële duels, waarin hij negentien keer scoorde en dertien assists gaf.

Manchester City gaat nu een vijfvoud ontvangen van het bedrag dat het in 2022 voor Álvarez betaalde. De aanvaller kwam toen voor ongeveer zestien miljoen euro over van River Plate.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!