'Marseille meldt zich bij Ajax voor Rulli'

'Marseille schakelt door na Wellenreuther-nieuws en onderhandelt met Ajax'

5 augustus om 17:14
Laatste update: 7 augustus om 09:24

Olympique Marseille richt de pijlen niet langer op Timon Wellenreuther, maar op Gerónimo Rulli. De ambitieuze Franse topclub is al in onderhandeling met Ajax over een transfer van de 32-jarige doelman. Met dat nieuws pakt Fabrizio Romano maandag uit.

Rulli staat op de nominatie om verkocht te worden door Ajax, dat graag van zijn salaris af wil. De Argentijn werd vorig seizoen in de pikorde voorbijgestreefd door Diant Ramaj, die zijn plek zelf overigens is kwijtgeraakt aan routinier Remko Pasveer. Marseille ziet zijn kans schoon en heeft zich in Amsterdam gemeld voor de oud-keeper van Real Sociedad, Montpellier en Villarreal. Hoeveel Rulli moet kosten, is niet duidelijk.

De viervoudig international van La Albiceleste, die deze zomer deelnam aan de Olympische Spelen, heeft nog een contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff Arena. Ajax betaalde in januari 2023 zo'n acht miljoen euro om hem over te nemen van Villarreal. 

Rulli zou bij Marseille drie concurrenten tegen komen: de Spanjaarden Pau López en Rubén Blanco en Simon Ngapandouetnbu uit Kameroen. l'OM roert zich flink op de transfermarkt deze zomer. De nieuwe trainer Roberto de Zerbi kreeg al de beschikking over onder anderen Pierre-Emile Højbjerg, Mason Greenwood en Ismaël Koné. Ook Internazionale-middenvelder Valentín Carboni wordt spoedig gepresenteerd, terwijl aanvallers Eddie Nketiah (Arsenal) en Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) eveneens hoog op het wensenlijstje staan.

Marseille zat eerder nog achter Wellenreuther aan. De Duitser won bij Feyenoord echter de concurrentiestrijd van Justin Bijlow. De Ligue 1-club lijkt daarom door te schakelen naar Rulli.