De Mos uit zorgen over PSV, maar zou Teze verkopen

De Mos windt er geen doekjes om bij PSV: 'Meteen strik erom en breng hem weg'

5 augustus om 16:15
Laatste update: 7 augustus om 09:27

Aad de Mos adviseert PSV om zo snel mogelijk de transfermarkt op te gaan voor nieuwe verdedigers. De analist zou Jordan Teze desondanks zonder twijfel van de hand doen, nu AS Monaco zich heeft gemeld.

PSV kreeg in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord liefst vier tegengoals, voordat het uiteindelijk na strafschoppen verloor. "Het is als met een huis. Je begint met het fundament en daarna doe je de zijkanten en het dak. Die laatste twee zijn top, over het middenveld en de aanval hebben we niet te klagen. Maar als het fundament van je huis niet staat, dan ga je klapjes krijgen", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "We hebben geen verdediging. Er zal snel iets moeten gebeuren. Je staat voor de competitie, je gaat de Champions League in... Je hebt een hele nieuwe verdediging nodig", oordeelt hij.

Tegen Feyenoord was alleen Teze nog over van de basisploeg van vorig jaar, maar ook hij lijkt spoedig te worden verkocht. Toch heeft de oud-trainer van de Eindhovenaren daar geen moeite mee. "Teze is een jongen die meespeelt. Hij is in de verdediging een goede speler geweest en in aanvallend opzicht had hij een hoog rendement met zijn voorzetten. Maar als je twaalf miljoen euro voor een rechtsback kunt krijgen, dan is het: strik eromheen en breng hem naar Monaco."

"Dan moet je maar in één keer goed doorpakken", adviseert De Mos. "Want Ryan Flamingo speelde bij FC Utrecht op het middenveld. Als verdediger vond ik hem altijd kwetsbaar, het is geen echte verdediger. Jerdy Schouten is ook al geen echte verdediger. Met veertig meter in hun rug zijn ze kwetsbaar en tactisch vullen ze het ook niet helemaal goed in. Je hebt echt heel veel verdedigers nodig om een goed seizoen te draaien."

De Mos adviseert PSV om zo snel mogelijk toe te slaan, voor het eventuele vertrek van een steunpilaar. "Als er straks nog geld binnenkomt voor een Schouten, dan weet iedereen dat je een pak geld hebt. Dan worden spelers alleen maar duurder." Volgens de analist moet PSV niet bang zijn dat aankopen de jeugd in de weg staan. "Wat gaan we doen met Dams en Oppegard? Nou, die zijn nog niet klaar voor het grote werk."