PSG heeft João Neves binnen

PSG maakt astronomisch bedrag over naar Lissabon en heeft Portugese parel binnen

5 augustus om 15:29
Laatste update: 5 augustus om 15:40

Paris Saint-Germain heeft de komst van João Neves afgerond. De Franse kampioen maakt een gigantisch bedrag over naar Benfica, waar Neves twee jaar terug doorbrak onder de hoede van trainer Roger Schmidt. 

Neves stroomde in 2016 de jeugdopleiding van Benfica binnen. In het seizoen 2022/23 brak hij door in de hoofdmacht. In zijn eerste jaar onder voormalig PSV-coach Schmidt kwam de Portugese middenvelder al tot twintig wedstrijden. Het afgelopen seizoen was hij onmisbaar, en kwam hij zelfs tot 55 officiële duels. 

PSG was al langere tijd geïnteresseerd in het grote talent, dat in de Franse hoofdstad zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis tot medio 2029. Zowel Benfica als PSG doet geen uitspraak over de transfersom, maar volgens het doorgaans betrouwbare RMC Sport is er met de transfer iets minder dan honderd miljoen euro gemoeid. 

Met Neves haalt PSG ook een Portugees international in huis. De controleur debuteerde in oktober van 2023. Zijn teller staat inmiddels op negen interlands. Op het afgelopen EK in Duitsland, waar Portugal uitgeschakeld werd door Frankrijk, kwam de negentienjarige Neves tot twee optredens.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!