Ajax tegen Lens bij verlies tegen Panathinaikos

Ajax bij verlies tegen Panathinaikos naar Frankrijk voor Conference League

5 augustus om 14:19
Laatste update: 5 augustus om 14:26

Als Ajax verliest van Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League, dan wacht de Amsterdammers nog één wedstrijd om toegang te krijgen tot de Conference League. RC Lens is in dat tweeluik de tegenstander. 

Voor Ajax is nu de hele route naar Europees voetbal bekend. De Amsterdammers gaan eerst proberen om in de derde voorronde van de Europa League te winnen van Panathinaikos. Die wedstrijden vinden plaats op donderdag 8 en 15 augustus. Voor winst en verlies is er een apart scenario.

Als Ajax over twee wedstrijden wint van Panathinaikos, dan moet het nog één ronde spelen voor het hoofdtoernooi van de Europa League wordt bereikt. In die wedstrijd wordt dan Jagiellonia Bialystok uit Polen of FK Bodø/Glimt uit Noorwegen de tegenstander. Die twee nemen het eerst nog tegen elkaar op in een voorronde voor de Champions League en de verliezer treft dan Ajax of Panathinaikos.

Mocht Ajax verliezen van Panathinaikos, dan wacht nog één voorronde in de Conference League. Daarvoor waren er een aantal mogelijkheden. FC Kopenhagen (Denemarken) / FC Baník Ostrava (Tsjechië), FC Heidenheim (Duitsland), RC Lens (Frankrijk), Omonia FC (Cyprus) / MOL Fehérvár FC (Hongarije) en SK Rapid Wien (Oostenrijk) / Trabzonspor (Turkije) of de afvaller van Q3 in de Europa League waren mogelijke tegenstanders. Het werd dus het Franse RC Lens.

Lens kwam vorig seizoen nog uit in de Champions League. Toen was onder andere PSV de tegenstander van de Franse club.