Twente wil Eerdhuijzen van Sparta overnemen

'Twente ziet opvolger Pröpper en wil Sparta van nog een centrumverdediger beroven'

5 augustus om 12:55

FC Twente heeft geïnformeerd naar Mike Eerdhuijzen van Sparta. De Tukkers zien in de verdediger de opvolger van Robin Pröpper, maar een officieel bod is nog niet uitgebracht.

Eerder kwamen er nog geluiden naar buiten dat Twente zelfs al een bod had uitgebracht op Eerdhuijzen. Volgens RTV Rijnmond klopt dat niet. De ploeg van trainer Joseph Oosting zou wel bij Sparta hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid en de kosten voor Eerdhuijzen. De 24-jarige verdediger ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Sparta en het is niet bekend hoeveel de Rotterdammers voor hem willen hebben.

Twente verloor afgelopen week aanvoerder Pröpper aan Rangers FC en dus lijken de Tukkers zich nog te willen versterken met een verdediger. Eerdhuijzen zou daarvoor een belangrijke kandidaat zijn. Of Sparta hem laat gaan is echter maar de vraag, want de Kasteelclub zit niet heel dik in de verdediger. Bart Vriends vertrok eerder deze zomer al en Tijs Velthuis gaat Sparta ook achter zich laten voor Salernitana. Als Eerdhuijzen ook nog vertrekt, blijven er weinig centrumverdedigers over op het Kasteel.