Nijkamp bevestigt Sparta-interesse in Ould-Chikh en vertrek Velthuis

Transfers op komst bij bedrijvig Sparta: 'Zijn hem intensief aan het volgen'

3 augustus om 15:39

Sparta is de verrichtingen van Bilal Ould-Chikh nadrukkelijk aan het volgen. Dat bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover RTV Rijnmond. Daarnaast laat de beleidsbepaler ook weten dat Tijs Velthuis juist zal vertrekken uit Rotterdam.

Als Nijkamp wordt gevraagd naar spelers waar Sparta interesse in heeft, dan windt de technisch er geen doekjes om. "Ould-Chikh van FC Volendam zijn we intensief aan het volgen. Hij is een jongen die veel vanuit zijn gevoel doet en onvoorspelbaar is. We hebben meer opties, maar we kijken heel scherp naar het Volendamse." Volgens Nijkamp is het nog te vroeg om van een transfer te spreken, maar de interesse is duidelijk.

Nijkamp geeft ook aan dat Sparta nog wel een speler van de hand moet doen voor een speler als Ould-Chikh aangetrokken kan worden. De Rotterdammers zoeken nog wel een versterking op de vleugels want een definitieve transfer van Koki Saito lijkt er niet te gaan komen. De City Group wil de Japanner best verkopen, maar voor Sparta is hij te duur.

Kijkend naar uitgaande spelers heeft Nijkamp wel nieuws over Velthuis. Hij zal op huurbasis naar Salernitana vertrekken en als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt trekt hij definitief naar Italië. "Ik denk dat het voor alle partijen goed is. Doordat Mike Eerdhuijzen vorig jaar de concurrentiestrijd won, speelde Velthuis wat minder."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!