Oud-PSV'er Max maakt overstap naar Panathinaikos

Update: Panathinaikos versterkt gelederen met oud-PSV'er voor tweeluik met Ajax

5 augustus om 22:49
Laatste update: 5 augustus om 22:49

Oud-PSV’er Philipp Max is officieel de nieuwe speler van Panathinaikos. De transfer komt vlak voor het tweeluik dat Ajax met de Griekse club zal spelen in de voorronde van de Europa League.

De dertigjarige verdediger zal volgens de Duitse tak van Sky Sport vandaag zijn medische keuring ondergaan in Griekenland. Panathinaikos betaalt een bedrag van één miljoen euro aan Eintracht Frankfurt. Max gaat een langdurig contract tekenen bij de Grieken tot minimaal 2027. Of de Duitser al bij de selectie zit van Panathinaikos voor het tweeluik met Ajax is niet bekend. De eerste wedstrijd daarvan wordt donderdag gespeeld.

Max is in Nederland geen onbekende, aangezien hij lange tijd voor PSV speelde. De verdediger maakte in 2020 de overstap van Augsburg naar Eindhoven voor een bedrag van tien miljoen euro. Bij PSV speelde hij 117 officiële wedstrijden alvorens hij in de winter van 2023 op huurbasis naar Eintracht Frankfurt trok. Die club nam hem aan het eind van het seizoen officieel over voor twee miljoen euro. 

Update: Panathinaikos heeft de komst van Max inmiddels officieel gemaakt. Hij tekent een contract tot 2027 en het is niet bekend of hij al inzetbaar is tegen Ajax.