Ajax gaat samenwerking aan met Qatarese Al Bidda

Ajax zet buitenlandse samenwerkingen voort en gaat in zee met club uit Qatar

5 augustus om 11:51
Laatste update: 5 augustus om 11:54

Ajax is officieel een samenwerking aangegaan met Al Bidda SC uit Qatar. Voor de Amsterdammers is die ploeg nu de vijfde partnerclub in het internationale samenwerkingsplan.

De Amsterdammers willen met de voetbalkennis en de coaches die ze in huis hebben, de ontwikkeling van de jonge spelers bij de club stimuleren. Ajax gaat helpen met het opzetten en coördineren van de jeugdopleiding bij Al Bidda. Dat willen de Amsterdammers doen met de bekende filosofie van de club. Al Bidda wil daarmee de beste jeugdopleiding van Qatar gaan creëren. 

Ajax ging eerder al een samenwerking aan met CF Pachuca (Mexico), Gamba Osaka (Japan), Athlético Paranaense (Brazil), en Sharjah FC (Verenigde Arabische Emiraten). Verschillende spelers van die clubs kwamen al eens proeftrainingen meedoen bij de Amsterdammers.

Voor technisch directeur Alex Kroes is Al Bidda ook een mooie toevoeging aan de internationale portefeuille van Ajax. "De wereldwijde interesse in de voetbalexpertise van Ajax is enorm en we zijn er zeker van dat Al Bidda een partner is die dezelfde visie heeft als wij. In de komende jaren gaan we ons uiterste best doen om een prachtige jeugdopleiding neer te zetten. We willen een constante doorstroom van jeugdspelers naar het eerste elftal garanderen."