Sorloth-transfer raakt mensen bij FC Groningen

Miljoenendeal verbaast Kwakman: 'Frustrerend voor een hoop mensen bij Groningen'

5 augustus om 09:37
Laatste update: 5 augustus om 09:40

De transfer van Alexander Sorloth naar Atlético Madrid zorgt bij FC Groningen wellicht voor frustraties. De Noorse spits is inmiddels een gearriveerde kracht, maar kwam in De Euroborg nooit uit de verf. De club was blij dat het hem in 2017 voor een paar ton kon slijten, weet Kees Kwakman. 

Sorloth werd zondag gepresenteerd bij Atlético, dat daarvoor 30 miljoen euro overmaakte aan Villarreal. Voor die club maakte de Noorse spits het afgelopen seizoen 23 competitiedoelpunten in 34 wedstrijden. Een gigantisch contrast met zijn periode bij Groningen, waar hij in het seizoen 2026/17 slechts drie keer het net vond. "Dat maakt voetbal zo mooi, maar waarschijnlijk ook heel frustrerend voor een hoop mensen die hier met name bij Groningen mee te maken hebben gehad", begint Kwakman bij Tekengeld van ESPN

"Patrick Busby, de huidige technisch directeur van Volendam, was toen scout. Hij (Sorloth, red.) is toen voor 5,5 ton gehaald. Na anderhalf seizoen waren ze ontzettend blij dat ze hem voor 4 of 4,5 ton konden verkopen aan Midtjylland", vervolgt Kwakman. "Wel met een doorverkooppercentage van tien procent. Dat heeft ze nog enigszins gered."

Kwakman sprak laatst nog met Hans Nijland, tussen 1996 en 2019 algemeen directeur van Groningen. "Hij zei toen: 'Hier loop je soms tegenaan. Het is soms heel moeilijk te peilen'", besluit Kwakman. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!